Smulbus
De Lekkerste Frietkraam

Home Made Vlaamse Friet

Frietkraam De Smulbus

Bij De Smulbus draait Alles om Ambachtelijke Vlaamse Friet

Waar vind je de lekkerste Vlaamse friet? Juist, bij ons! Onze specialiteit is handgesneden Vlaamse patat, rechtstreeks uit de frietkunstenaarskeuken van De Smulbus.

We gaan terug naar de basis: van verse “bonken” tot de lekkerste Vlaamse friet, dat kan alleen bij ons. Onze frieten worden nog ouderwets met de hand gesneden voor het allerbeste resultaat. Ze worden op de perfecte temperatuur voorgebakken, vervolgens teruggekoeld en tot in de perfectie afgebakken op 175 graden. Het resultaat? Frietjes die zacht van binnen zijn en knapperig van buiten, precies zoals het hoort.

Dus waar wacht je nog op? Kom langs bij De Smulbus en laat je smaakpapillen verwennen met onze ambachtelijke Vlaamse friet. Je zult er geen spijt van krijgen.

Frietkraam-huren-Vlaamse-Friet
“De Smulbus:
Waar Vlaamse Friet een Feestje wordt!”

Bij De Smulbus gaan we al 20 jaar Lang Terug naar de Basis van Smaak: Ambachtelijke Vlaamse Friet, Vers Gesneden op Locatie

Sinds onze start hebben we ons toegelegd op het creëren van de perfecte frietervaring. Dat betekent dat we onze frietjes nog steeds ouderwets met de hand snijden, rechtstreeks op locatie. Waarom? Omdat we geloven dat versheid het geheim is van echt goede friet.

Of je nu een evenement organiseert, een feestje viert of gewoon zin hebt in een smakelijke traktatie, bij De Smulbus zorgen we ervoor dat elke portie friet vers en overheerlijk is. Dus waar wacht je nog op? Laat ons jouw volgende evenement opfleuren met onze ambachtelijke Vlaamse friet.

Snackwagen-huren-Vlaamse-Friet-

Wist je dat Nederland Zichzelf mag Kronen tot Europa’s Grootste Frietproducent?

Ja, je leest het goed. In 2013 was Nederland de koning van de friet, aardappelschijfjes en rösti in Europa.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft Nederland vorig jaar maar liefst voor 1,1 miljard euro aan diepvriesaardappelen geproduceerd. En raad eens? Drie kwart daarvan ging rechtstreeks naar onze Europese buren. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk waren de grootste fans van onze frietjes.

Maar wacht, het wordt nog gekker! Het CBS noemt het “opvallend” dat zelfs Saoedi-Arabië en Brazilië grote afzetmarkten zijn voor onze diepvriesaardappelen. Dat is pas internationale smaak.

Ondanks dat er iets minder aardappelen werden verwerkt dan in 2012, bleef de omzet dankzij de hoge aardappelprijs ongeveer gelijk. Kortom, Nederlanders weten wel hoe ze een frietfeestje moeten bouwen.

Dus, laten we een toost uitbrengen op Nederland – het frietwalhalla van Europa.

Wat is nou het Verschil tussen Friet en Patat? Heel Simpel….

Friet: wanneer het in je mond belandt.
Patat: wanneer het in je hart belandt.

Dus ja, wij bij De Smulbus zijn absoluut #TeamPatat!
Waarom kiezen tussen Friet of Patat als je ze allebei in één hap kunt ervaren?

Friet in Nederland heeft een Interessante Geschiedenis

Hoewel ze in België al rond 1900 populair waren, waren frietjes in Nederland destijds veel minder bekend. Toch adverteerde een gebakkraam in Breda al in 1869 met “Pommes de terre frites” in de Bredasche Courant, waarmee het de primeur had als eerste verkooppunt van friet in Nederland. Cafe-restaurants in Venlo en Amsterdam volgden snel, met frietjes op het menu al in 1882. Tijdens de Eerste Wereldoorlog brachten Belgische vluchtelingen deze lekkernij mee naar Nederland, waardoor frietjes langzaam maar zeker een geliefd gerecht werden bij de Hollanders. Zo belandden deze gouden reepjes uiteindelijk op ons menu en op ons bord.

De Kosten

Ambachtelijke handgesneden Vlaamse friet is meer dan alleen maar een snack – het is een kunstwerk op zich! Maar waarom is het duurder dan standaard patat uit dozen?

Allereerst is het proces van het maken van ambachtelijke friet tijdsintensief. Het begint allemaal met het zorgvuldig selecteren van de beste aardappels en vervolgens worden ze met de hand geschild en gesneden. Dit kost meer tijd en arbeid dan het eenvoudigweg openen van een doos met voorgefabriceerde friet.

Daarnaast wordt ambachtelijke friet vaak vers bereid op locatie, wat betekent dat er extra kosten zijn voor het transport en het gebruik van verse ingrediënten.

Ten slotte, de kwaliteit. Ambachtelijke friet wordt met liefde en aandacht bereid, waardoor elke hap een smaakexplosie is. Dit betekent dat de ingrediënten van de hoogste kwaliteit moeten zijn, wat de kosten verder kan verhogen.

Dus ja, ambachtelijke handgesneden Vlaamse friet mag dan wel wat duurder zijn, maar het is elke cent waard voor de ongeëvenaarde smaak en kwaliteit die je krijgt.

Snackwagen-Huren-Vlaamse-Patat

Bij De Smulbus nemen we onze Aardappels Zeer Serieus – Zelfs als ze een Beetje “Melig” zijn

Wist je dat de meest gebruikte aardappels voor frietjes eigenlijk “melige” aardappelen zijn? Ja, echt waar! Ze worden zo genoemd vanwege hun hoge zetmeelgehalte. Het bekendste ras is het bintje, maar wij bij De Smulbus gaan voor de Agria. Waarom? Nou, omdat deze aardappel een langwerpige vorm heeft, de ogen aan de oppervlakte liggen en precies de juiste samenstelling heeft voor de perfecte friet.

En laten we niet vergeten waar onze aardappels vandaan komen – allemaal van Nederlandse bodem. Dus wanneer je bij ons geniet van een portie heerlijke frietjes, weet dan dat je ook een stukje Nederlandse trots proeft.

De-Smulbus-Home-Made-Vlaamse-Friet

Heb je Nog Vragen?

Je kunt simpel online een offerte aanvragen voor een frietkar of hotdogkar. Ga naar ons offerte formulier en stel in een paar klikken je aanvraag samen. Binnen 24 uur krijg je een offerte op maat voor een Frietkar op locatie.

Laat je verrassen door de mogelijkheden en wie weet staat binnenkort een fantastische snackar voor jouw deur te pronken. Andere Vragen? Check onze FAQ, grote kans dat je daar je antwoord vindt. En zo niet, dan zorgen we er persoonlijk voor dat je die krijgt.

Meer avonturen ontdekken?
Bekijk onze Blog of Social Media

Snackwagen-huren-Vianen

Laat het Smullen maar Beginnen!”

Benieuwd naar onze Culinaire Roadtrip?

Wil je weten waar De Smulbus zich verstopt voordat hij op jouw feest arriveert? Gebruik de kaart om ons te vinden en ontdek vanaf welk punt wij onze smakelijke reis beginnen.

Ontdek een Wereld van Smaak met Smulbus!

Smulbus, de frietkraam op locatie, brengt je meer dan je hebt besteld! Onze foodtruck staat altijd paraat om je te verrassen met heerlijke ambachtelijke Vlaamse frietjes en een ruim assortiment aan snacks. Of je nu een bouwproject hebt of een bouwplaatsfeest organiseert, Smulbus is er voor de échte doorzetters! Wij verzorgen de catering op bouwlocaties en bakken ter plekke verse friet en snacks voor de stoere werkers in de bouw. En goed nieuws, voor catering in de infra, calamiteiten, bouwlocaties, wegenbouw en evenementen geldt geen minimumaantal van 100 personen. Laat ons je verwennen en maak van elke werkdag een feest! Heb je speciale wensen of een beperkt budget? Geen probleem! Wij denken graag met je mee en stellen een aangepaste offerte op. Geniet zonder gaten in je portemonnee en laat Smulbus jouw evenement naar een hoger niveau tillen, ongeacht je budget!