Smulbus
De Lekkerste Frietkraam

Afscheid van een Hele Mooie Periode met Fantastische Herinneringen

 

Locatie HVC Alkmaar

Snackwagen De Smulbus is mede door Marijn en Jeffrey een feestelijk begrip bij HVC geworden.
3,5 jaar geleden begon een onvergetelijk avontuur. Wij kregen een telefoontje van Marijn met de vraag of we zin en tijd hadden om hardwerkend en gewaardeerd personeel te voorzien van onze befaamde vers handgesneden Vlaamse friet, snacks en broodjes hamburger? En of we zin hadden! We kregen een opdracht voor 100 personen onbeperkt eten tussen 10:00-14:00 uur, appeltje eitje toch?

Alle werklui op het terrein van HVC Alkmaar werd getrakteerd op patat en snacks.
Met een gemiddelde van 25 personen per uur, was het besluit genomen om maar 1 persoon naar locatie Alkmaar te sturen.
Aanvankelijk hadden wij onze bedenkingen, wie wil er nou 10:00 uur aan de patat en hamburgers?
Daar dachten Marijn en Jeffrey heel anders. Klant is Koning, als de klant om 10:00 uur De Smulbus wil inhuren, dan zijn we er ook om 10:00 uur.
Naderhand bleek dit door ons een hele grote inschattingsfout te zijn geweest.

HVC Alkmaar

Marijn, Wendy, Liz en Jeffrey

Allereerste keer snackwagen De Smulbus bij HVC locatie Alkmaar

Rond 8:30 uur arriveerde onze snackwagen op locatie. Lekker op tijd om rustig aan de aardappelen te snijden en de wagen in te richten, no stress… Fout!
Terwijl de frietjes heerlijk in de olie zwommen om voorgebakken te worden, kwamen de eerste om 9:15 uur vragen of we al open waren?…..huh!??
Dat was een bijzondere vraag….. Netjes verteld dat De Smulbus 10:00 uur open ging. “Ow dan wachten we wel even” was het antwoord van de mannen.

Tikkeltje gespannen verder gegaan met de voorbereidingen.
Toen gebeurde iets waar je nooit op hoopt, een paar mensen wachten, werd uit het niets een lange rij en dat een half uur voor aanvang?
Het stress niveau begon aardig te stijgen……
Uiteindelijk besloten om iets eerder open te gaan, in de hoop om ook eerder klaar te zijn. Je kan toch maar 1x je buik vullen toch? Fout!
De rij werd maar niet korter, de druppeltjes op het voorhoofd werden er meer en meer, hard zwoegen was een understatement.

Bij onbeperkt eten nemen we standaard van elk item extra mee, want ja, onbeperkt eten is bij De Smulbus ook echt onbeperkt eten.
En toen rond 12:00 uur gebeurde iets wat ons nog nooit is overkomen……
Patat op, een aantal snacks op, brood op en gasflessen leeg. ????‍♀️

Daar sta je dan….. helemaal ontredderd, wat nu?
Met een grote glimlach kwamen Jeffrey en Marijn aanlopen. Vanuit hun kantoor hadden ze de hele ochtend lachend achter het raam kunnen aanschouwen hoeveel belangstelling er was. Door de grote opkomst is er bijzonder veel gegeten. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds gepraat over hoeveel sommige mensen kunnen eten bij HVC…
Het is nog steeds niet helder of de glimlach op hun gezicht “leedvermaak” of “medelijden” was?

Redder in Nood

HVC Alkmaar

HVC Alkmaar

Gelukkig was redder “Jeffrey” in nood, zo lief om snel in zijn auto te stappen en bij de Sligro om de hoek extra eten te halen. 3 kwartier later was De Smulbus weer operationeel en stormden de bestellingen weer binnen. Tot 14:00 uur was het door bikkelen. Een dag om nooit meer te vergeten!

Ondanks dat we niet voldoende eten hadden meegenomen, hebben alle mannen de gratis aangeboden maaltijd namens HVC Alkmaar als zeer positief ervaren, en een herhaling volgde al snel.
HVC Dordrecht wilde ook getrakteerd worden…. Gelukkig zitten er 4 wielen onder de Smulbus, dus daar gingen we weer, op weg naar Dordrecht. Vanaf dat moment is het ook altijd een “we” gebleven, nooit meer alleen naar HVC….

In de loop der jaren mocht De Smulbus diverse keren de catering verzorgen tijdens een lijnstop. In plaats van onbekende gasten, werden bekende gezichten. In plaats van gesprekken over bestellingen, werden leuke en soms persoonlijke gesprekken. Maar wat ons het meeste zal bijblijven is de ontzettend goede en leuke sfeer. Wat er ook gebeurde, iedereen bleef geduldig, vrolijk en aardig. In al die jaren is er nog nooit een onvertogen woord gevallen.

Afscheid

Tot wij afgelopen week het slechte nieuws kregen dat niet alleen Jeffrey, maar ook Marijn van baan gaat veranderen en dit de laatste lijnstop met hen zou zijn.

Wij snappen de keuze, maar leuk is anders… Daarom hadden we afgelopen woensdag besloten, dat Jeffrey als een soort van straf verplicht was om mee te helpen met patat bakken. In plaats van weerstand was er enthousiasme ????
We hadden het eigenlijk wel kunnen weten, dat greep hij met beide handen aan en was niet meer weg te slaan…… maar eerlijk is eerlijk, hij deed het TOP! Als het moet, kan ie altijd nog patatbakker worden.

Proost!

Namens De Smulbus, wil ik Jeffrey en Marijn ontzettend bedanken voor de vele leuke jaren.
Een welverdiende felicitatie voor jullie nieuwe baan! Ik ben er zeker van dat jullie gaan schitteren zoals bij HVC.
Een proost op nieuwe kansen en heel veel succes! ????

Liefs, Wendy & van iedereen die aanwezig waren????

Wil je ook een snackwagen op jouw locatie huren? Klik op deze link of check onze socials voor nog meer indrukken. Wie weet staat er eerdaags bij jou ook een Smulbus voor de deur?

Wil je ook een snackwagen op jouw locatie huren? Klik op deze link of check onze socials voor nog meer indrukken. Wie weet staat er eerdaags bij jou ook een Smulbus voor de deur?

Bericht Linkedin

Statafels Huren
HVC-Alkmaar
HVC-Alkmaar-1